Görgess le
Belliss Header kép

Olajmentes PET-kompresszorok

wh-compressor (1) kép

A Belliss & Morcom cég története az 1800-as évek végére nyúlik vissza. A családi vállalkozás az állandóan új technológiákat kutató cégstratégiának köszönhetően mára már világelső helyet vívott ki magának az olajmentes, nagynyomású kompresszorok és kapcsolódó berendezések gyártása terén.

Korábbi években a magáncég részvényeit olyan vállalatóriások vásárolták meg mint a Rolls-Royce Industrial Group vagy a Hamworthy Group. Jelenleg az amerikai Gardner Denver tulajdonában van a vállalat, és a világ szinte összes országában működnek berendezéseik.

Magyarországon elsősorban a PET palackok gyártásához használt, igen nagy tisztaságú, olajmentes, 40 bar-os levegő előállítását végző egységeket adtunk el.

Az egyedülállóan széles teljesítmény tartományú kínálatunkból a kisebb méretű gépek VH, a nagyobb méretűek WH elrendezésűek. Vezérléstechnikájuknak köszönhetően kiemelkedően jó gazdaságossági mutatókkal rendelkeznek, jó energiahasznosításuk révén jelentős megtakarítási lehetőséget kínálnak a felhasználóknak.

A kompresszoregységeket az összes szükséges segédberendezéssel szállítjuk (köztes hűtők, utánhűtők, szárítók, komplett hűtőtorony, légtartály, szűrők, vezérlőelektronika, védelmek, stb.), igény esetén előre összeszerelt kivitelben is.

Helyi mérnökeink segítségével mind az üzembeállítás, mind a folyamatos karbantartás zökkenőmentesen biztosított. Folyamatos ügyeletünknek köszönhetően a nap bármely szakában elérhetők vagyunk, így egy esetleges meghibásodás esetén partnereink a lehető leggyorsabban kapnak segítséget, hogy gyártásukat mielőbb újra indíthassák.

A leggyakrabban elhasználódó alkatrészekből egy azonnal hozzáférhető raktárkészlet áll rendelkezésre, így a rendeléstől számított 24-48 órán belül az adott alkatrész a helyszínen van.

VH-sorozat

A kisebb teljesítmény kategóriában (125-1315 m3/h) a háromfokozatú sűrítés első fokozata az egyik oldali hengerben történik, míg a második és harmadik fokozat a másik oldalon helyezkedik el, így a kétkamrás (alsó-felső sűrítés) dugattyúk 90 fokos elrendezésűek. Ezek a modellek innen kapták a V-sorozat elnevezést.

WH sorozat

A nagyobb teljesítmény kategóriában (1680-4200 m3/h) a háromfokozatú sűrítés mindhárom dugattyúja önálló hengertestben helyezkedik el, így a kétkamrás (alsó-felső sűrítés) dugattyúk 60 fokos elrendezésűek. Ezek a modellek innen kapták a W-sorozat elnevezést.

A jobb és egyszerűbb teljesítményszabályozás érdekében az egyik hengersor (felső) szívószelepei kitámaszthatók, így a kompresszor 0 és 100%-os üzemállapoton kívül 50%-os üzemmódban is tud működni drága elektronikus fordulatszabályozás nélkül is.